Despre mine

Fotografia mea
Timişoara, Timiş, Romania
medic specialist chirurgie plastica, estetica, reparatorie şi chirurgia mainii , doctor în stiinte medicale

marți, 22 ianuarie 2013

Caut un doctor bun! Sfaturi pentru alegerea medicului potrivit

     Sunt medic, şi asta îmi oferă o perspectivă dinăuntru asupra sistemului medical. Pe de altă parte, eu sau cei apropiaţi am fost şi pacienţi. În primul rând avem un medic de familie, dar a fost nevoie să apelăm şi la serviciile medicilor de diferite specialităţi. Alegerea medicului trebuie făcută cu responsabilitate şi cu la fel de multă grijă ca şi alte alegeri esenţiale pe parcursul vieţii, deoarece un pacient bun merită un doctor bun. Rememorând paşii pe care i-am parcurs în alegerea medicului pentru mine sau pentru familia mea, am încercat să răspund la întrebarea “Cum este un doctor bun?”

     Aş grupa calităţile necesare unui medic bun în 3 categorii: competenţă profesională (să ştie ce să facă), comportament (să ştie cum să se poarte) şi calităţi relaţionale (să ştie să mă sprijine, să-mi dea încredere).
     Competenţa profesională este principala calitate a unui medic. El trebuie să fie bine pregătit, să aibă cunoştinţe de actualitate în sfera sa de activitate, dar şi suficientă experienţă în tratarea bolii mele. Îmbinarea dintre cunoaşterea teoretică a descoperirilor de ultimă oră în specialitatea respectivă cu o experienţă practică adecvată este un echilibru dificil de obţinut pentru medic, dar cu atât mai de dorit pentru pacient ....

     Sursa: BESTETIC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu