Despre mine

Fotografia mea
Timişoara, Timiş, Romania
medic specialist chirurgie plastica, estetica, reparatorie şi chirurgia mainii , doctor în stiinte medicale

joi, 23 februarie 2012

Recomandări legate de cancerul tegumentar

Cauzele creșterii numărului de cazuri de cancer tegumentar sunt multiple. Condiţiile de mediu sunt într-o dinamică continuă: stresul şi alimentaţia duc la scăderea marcantă a imunitaţii (un factor decisiv în apariția cancerului în general), iar soarele a devenit tot mai agresiv, cu efecte nocive pe termen lung (mai ales în cazul expunerilor excesive).
Cancerul poate apărea de novo sau pe formatiuni preexistente. Fiecare persoană trebuie să-și supravegheze periodic formațiunile tegumentare (nevi, alunițe), orice pată sau rană care nu se vindecă. Orice modificare de dimensiuni, contur, formă, culoare, etc trebuie să determine prezentarea la medic, pentru consultație de specialitate. Consultația nu vă obligă la operație, dar vă pune în temă cu eventualele riscuri.
Credinţa că intervenţia chirurgicală este cea care poate transforma alunița în cancer este complet falsă şi este principala cauză a prezentării tardive la medic, uneori când resursele de tratament sunt limitate.
Operația permite precizarea diagnosticului unei tumori DEJA EXISTENTE și alegerea celei mai potrivite metode de tratament.
Citeste mai mult: Cum ne protejam de cancerul tegumentar « Noutati « BESTETIC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu