Despre mine

Fotografia mea
Timişoara, Timiş, Romania
medic specialist chirurgie plastica, estetica, reparatorie şi chirurgia mainii , doctor în stiinte medicale

miercuri, 30 noiembrie 2011

Un pic despre hobby şi timpul liber




Cu cele mai bune intenţii au început să se amenajeze în Timişoara piste pentru biciclete.
Această acţiune este mai mult decât lăudabilă, în dorinţa de a ajunge cât mai aproape de ceea ce înseamnă un oraş european.
Mai mult, într-un oraş sufocat de mijloace de transport cu motoare termice, este benefică reorientarea transportului individual utilitar şi de agrement către folosirea bicicletelor, tendinţa manifestată de altfel în tot restul Europei.
Realizarea de piste şi aducerea lor la un standard civilizat este imperios necesară, şi o iniţiativă lăudabilă a autorităţilor locale.

Dar, în goana după realizarea pe hârtie a cât mai mulţi km, superficialitatea şi lipsa de profesionalism şi-au spus cuvântul. După cunoscutul slogan românesc „merge şi aşa" s-au născut piste pentru biciclişti impracticabile, presărate de obstacole cand te aştepţi mai puţin, cu imposibilitatea traversării regulamentare a carosabilului, aşa cum vă veţi da seama din materialele următoare.
Prezentarea acestui material urmăreşte ameliorarea inadvertenţelor apărute în contextul unei iniţiative admirabile, în beneficiul tuturor timişorenilor iubitori de aer curat.

Vladislav GYEBNAR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu